Publicatiereeks CPS (vanaf 2020) i.s.m. Uitgeverij Vanden BroeleHet Centre for Policing and Security en Uitgeverij Vanden Broele, twee spelers met een belangrijke rol in de uitbouw en de verspreiding van kennis voor de politie- en veiligheidsdiensten, slaan vanaf 2020 de handen in elkaar.

Voortaan bundelen het CPS en Uitgeverij Vanden Broele heel wat krachten: een sterke verankering binnen de sector, een uitgebreid netwerk, een ruime inhoudelijke expertise én de knowhow om de juiste informatie op de juiste manier bij de juiste persoon te krijgen.

De samenwerking betreft niet alleen praktijkgerichte studiedagen en opleidingen, maar ook een nieuwe boekenreeks en een verdere inhoudelijke uitbouw van BlueConnect, het online kennispunt voor de politie.

De eerste publicatie in de nieuwe reeks die tot stand kwam uit de samenwerking met Uitgeverij Vanden Broele, zowel als gedrukte publicatie als in Blue Connect is: 

Het verdachtenverhoor – een roadmap

Rudi Schellingen (PZ Carma)

Het praktijkgerichte boek ‘Het verdachtenverhoor – een roadmap’ biedt nieuwe inzichten en een stappenplan (7 stappen) aan om het verdachtenverhoor vooral onderzoekend en tactisch aan te pakken. 
Meer info / bestellen >

 

'Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) bij de politie 

De invloed van de organisatiecultuur op de bespreekbaarheid van traumatogene gebeurtenissen binnen de politiezone Gent: een exploratieve casestudy'  

Hans Moors (winnaar CPS-scriptieprijs 2020)

De gelijknamige publicatie kan besteld worden via http://catalogus.uitgeverij.vandenbroele.be/fondscatalogus/837.aspx

 Over Uitgeverij Vanden Broele en BlueConnect

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Logo%20VDB.png
 
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Logo%20BlueConnect.png
 

Organisaties laten groeien, dat is de uitdaging die we als Uitgeverij Vanden Broele al meer dan 60 jaar aangaan. Dit doen we door organisaties én hun medewerkers slimmer, efficiënter en klantgerichter te laten werken. Daarbij focussen we vastberaden op praktijkgerichte kennisdeling en tools … en zoeken we steeds naar de ideale mix tussen traditionele en nieuwe media. Ook voor politie- en veiligheidsdiensten. Zo gaat BlueConnect, ons online kennispunt voor de politie, hand in hand met opleidingen en studiedagen, het driemaandelijkse tijdschrift Blue Minds en praktijkgerichte boeken. Hierbij breken we dus ver uit het vakje van het traditionele uitgeven. Meer info op uitgeverij.vandenbroele.be

 
 
 

Nieuws

Programma activiteiten 2021 (onder voorbehoud)

Voorbije activiteiten

Structureel partnership 2020

CPS-prijs voor het beste Nederlandstalige eindwerk